Originar din America de Sud, are miros de gumă de mestecat mentolată, din acest motiv se mai numeşte şi arbust gumă de mestecat. Arbust înrudit cu lămâiţa. Frunzele gingaşe (proaspete sau uscate), sunt comestibile, se pot folosi pentru prepararea ceaiurilor şi pentru ornarea deserturilor. Uleiurile esenţiale sunt benefice pentru organism, mai ales pentru digestie. Arbustul necesită sol afânat şi locuri însorite. Iarna se păstrează într-un loc răcoros dar ferit de ger. Ideal ca plantă de ghiveci, creste până la 1,5 m. Coroana se poate forma prin tăieri.
Imi place gustul si parfumul frunzelor!Este foarte placut si racoritor!
M-am gandit,sa-l tin la 15 grd.,dar nu stiu,daca-i bine sa-l scurtez acuma sau la primavara!
Voi vedea,care-i sunt cerintele,pe parcursul sezonului rece!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Au gustul racoritor,al gumei de mestecat mentolate!
Exact cum scrie in descriere!
M-am gandit,sa-l tin la 15 grd.,dar nu stiu,daca-i bine sa-l scurtez acuma sau la primavara!
Voi vedea,care-i sunt cerintele,pe parcursul sezonului rece!
Am sa-i ofer un loc la geam!
Poate, o sa se pastreze verde si poate, o sa si creasca!
Acuma,are 1,23 m!